Vakantie in de Limburgse Voerstreek

Als sinds 2009 doet Toerisme Limburg via de Continue Gastenpeiling onderzoek naar het toerisme in Limburg. Vandaag ontvingen we een update over de inzichten uit dat onderzoek. Wil je weten waarom mensen graag op vakantie gaan in Limburg en wat ze doen tijdens hun verblijf? Lees dan snel verder! Natuurlijk is de Voerstreek een heel bijzonder stukje Limburg, maar ongetwijfeld geldt deze informatie ook voor onze streek.

Wie komt er op vakantie in Limburg?

Alhoewel we zelf gasten krijgen uit heel Vlaanderen en Nederland, kwam 28% van de 710 verblijfstoeristen die de enquête in 2016 invulden uit West-Vlaanderen en 26% uit Oost-Vlaanderen. Meer dan 60% was ouder dan 50 jaar. In het Dal van Schophem, komen eigenlijk mensen van alle leeftijden: gezinnen met kleine kindjes, pensioengenieters en koppels van alle leeftijden.

Dáárom ga je op vakantie in Limburg!

Wat is er zo fijn aan een vakantie in Limburg? Onze provincie wordt beschouwd als een groene regio, waar de mensen gastvrij onthaald wordt, waar het fijn wandelen en fietsen is en  waar je heerlijk tot rust kan komen, lekker dicht bij huis. De activiteiten die vakantiegangers in Limburg doen tijdens hun vakantie, illustreren dat ook:

  • 75,1% Bezoekt cafeetjes of terrasjes
  • 53,2% Geniet van de streekgastronomie
  • 67,6% Komt wandelen in Limburg
  • 41,8% Komt voor een fietsvakantie.

We vonden het leuk om te lezen dat 45,5% van de gasten tijdens hun verblijf vooral rekenen op informatie en tips van de uitbater zelf. Laten wij nu graag met je delen wat er allemaal voor moois te doen, zien, eten en beleven is in de Voerstreek! In ons vakantiehuis vind je daarom een actueel overzicht van Wie-Wat-Waar In het Dal van Schophem. Sommige gasten zijn er zó enthousiast over, dat ze nog eens terugkomen om écht alles te ervaren.

Waar boek je een vakantie in Limburg?

Als je in Limburg op vakantie wilt gaan, waar boek je dan je vakantie? In 2016 boekte 75% van de Limburgse toeristen een verblijf rechtstreeks bij de logiesuitbaters. Daarbij keken ze allereerst naar prijs (33,5%). Gemiddeld besteedde een gast €116,- per persoon per nacht. Ook de regio waarin het logies gevestigd is (30,3%) en de directe omgeving ervan tellen mee in de keuze.

Tevredenheid

De meeste toeristen zijn erg tevreden over hun logeerplek. Maar liefst 96,6% zou het logies aan anderen aanraden! Dat is ook een belangrijke factor waarom niet minder dan 90% binnen de drie jaar nog eens op vakantie zou gaan in Limburg. Eerdere bezoeken vormen een belangrijke inspiratiebron voor een verblijf in onze provincie: meer dan 56% van de toeristen kwam voor hun huidige verblijf vanwege een eerder bezoek.